Thee en hapjes combineren: hoe doe je dat?

Hoe combineer je thee met gerechten?

Een high tea bestaat uit diverse hartige en zoete hapjes, waar verschillende soorten thee mee gecombineerd kunnen worden. Een thee smaak kan het gerecht versterken of tegenstaan. 

Er zijn een aantal punten waar rekening mee wordt gehouden met het combineren van thee. Als eerst moet de intensiteit van het gerecht gelijk zijn aan dat van de thee. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de tonen en smaken van de thee die passen bij de gerechten. Zelfs de structuur en de manier waarop de thee in de mond aanvoelt wordt over na gedacht. 

 

Bron: High Tea Society

Thee combineren met zoet en hartig

Door een goede thee bij de gerechten te serveren wordt de high tea ervaring nog beter. Wat past er nou het beste bij al die hapjes?

Vruchtenthee is een erg populaire thee die goed samen gaat met zoete dingen zoals gebakjes en taartjes. Jasmijn thee is het beste te combineren met fruit en fruitgebakjes, terwijl chai thee juist goed smaakt met melkchocolade of kaneelbroodjes. 

Witte en groene thee zijn juist weer goed te combineren met frisse sandwiches en donkere thee met vlees en kaas. Verder zijn munt- en groene thee geschikt om met noten te eten. 

Welke thee past het beste bij D&J's Homemade High Tea?

Onze high tea bestaan uit verschillende gerechten met allemaal hun eigen smaken. Welke thee past daar nou  het beste bij? Wij hebben het voor je uitgezocht!

  • Bij onze zalm sandwich, scones, brownies past het beste een zwarte thee.
  • Bij onze kip wrap en vers fruit past het beste een groene thee
  • Bij onze oude kaas sandwich en kaasstengels past het beste een witte thee
  • Bij onze muffins en macarons past het beste een rooibosthee

Bron: Dille & Kamille

Wil je nou proeven hoe deze combinaties smaken? Reserveer dan snel via djhightea@gmail.com.