High Tea Happiness: een introductie voor thee liefhebbers

Het Britse verhaal achter High Tea

De high tea  komt officieel uit Engeland en heeft sinds 1840 de naam “afternoon tea”. In die tijd was het vaak een sandwich, cake en een kopje thee dat tussen 15:00 en 16:00 uur genuttigd werd. De toenmalige hertogin kreeg dagelijks trek rond dit tijdstip en zo is het idee dus onstaan. Tegenwoordig is afternoon tea nog steeds erg gebruikelijk in de Engelse cultuur. 

De High Tea van nu

Tegenwoordig is het eten een stuk uitgebreider dan vroeger. De maaltijd bestaat uit zoete en hartige hapjes en natuurlijk heel veel thee, in restaurants vaak onbeperkt. Omdat het best een uitgebreide maaltijd is, wordt het in Nederland vaak gegeten als vervanging voor de lunch. Verder is het erg populair voor verjaardagen, babyshowers en moeder-dochter uitjes.

De presentatie van de high tea

De hapjes worden op een etagère geserveerd en er zit zelfs een volgorde van eten in; de sandwiches liggen onderop de etagère, in het midden de scones en bovenop de zoetigheden. Het is dus de bedoeling om van onder naar boven de eten. Tegenwoordig worden de high tea’s steeds uitgebreider en diverser met voor ieder wat wils!

Bron: High Tea Wereld

Onze High Tea

Bij D&J’s gaat er niks boven vers bereidde scones, overheerlijke sandwiches en smeuïge brownies. De klassieke high tea, maar dan met onze eigen inspiratie, ideeën en vooral veel plezier. 

Benieuwd naar hoe wij high tea’s doen? Kijk hier verder op onze website of op een van onze social media kanalen door op de links hieronder te klikken. 

Drinkt u liever iets sterkers dan thee? Kijk dan op onze High Wine pagina.