Hoe combineer je thee met gerechten?
Een high tea bestaat uit diverse hartige en zoete hapjes, waar verschillende soorten thee mee gecombineerd kunnen worden. Een thee smaak kan het gerecht versterken of tegenstaan.
Er zijn een aantal punten waar rekening mee wordt gehouden met het combineren van thee. Als eerst moet de intensiteit van het gerecht gelijk zijn aan dat van de thee. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de tonen en smaken van de thee die passen bij de gerechten. Zelfs de structuur en de manier waarop de thee in de mond aanvoelt wordt over na gedacht.
Bron: High Tea Society
Thee combineren met zoet en hartig
Door een goede thee bij de gerechten te serveren wordt de high tea ervaring nog beter. Wat past er nou het beste bij al die hapjes?
Vruchtenthee is een erg populaire thee die goed samen gaat met zoete dingen zoals gebakjes en taartjes. Jasmijn thee is het beste te combineren met fruit en fruitgebakjes, terwijl chai thee juist goed smaakt met melkchocolade of kaneelbroodjes.
Witte en groene thee zijn juist weer goed te combineren met frisse sandwiches en donkere thee met vlees en kaas. Verder zijn munt- en groene thee geschikt om met noten te eten.
Onze high tea bestaan uit verschillende gerechten met allemaal hun eigen smaken. Welke thee past daar nou het beste bij? Wij hebben het voor je uitgezocht!
Bron: Dille & Kamille